Élet-Stílus

Ne túl forrón. Inkább vaníliával és mézzel egye!

Ahogy arról korábban is írtam, a köles kiválóan beilleszthető az ájurvédikus kaphamérséklő étrendbe. Melegen, kásaként gyorsan tápláló reggelit varázsolhatunk belőle.

Jóllehet, a banán, illetve a méz a kapha diéta szempontjából számomra egyelőre még tiltólistán van, a következő finomság receptjével ugyanakkor azoknak az olvasóknak is szeretnék kedveskedni, akik nem csatlakoztak hozzám a tavaszi panchakarma tisztítókúrámban.

Banános köleskása. Fotó: Kardamom.
Banános köleskása. Fotó: Kardamom

Vaníliás-banános köleskása reggeli

Hozzávalók

(1 adaghoz):

  • 1/4 bögre köles
  • 1 bögre víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 banán
  • a tetejére: chia mag, pirított dió vagy pisztácia

Egy lábasban forraljuk fel a vizet, majd a banán kivételével valamennyi további összetevőt adjuk hozzá és közepes fokozaton, időnkénti kevergetés mellett főzzük puhára.

Amikor a kása kész, keverjük hozzá a felszeletelt banánt és szórjuk meg chia maggal, illetve ízlés szerint pirított dióval, pekándióval, mogyoróval vagy pisztáciával.

Szép napot! ♥

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik