Élet-Stílus

Zöldturmixszal az egészségesebb reggelekért

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) az idei egészségügyi világnapot - amelyet a genfi székhelyű szervezet 1948-as alapításának alkalmából tartanak minden év április 7-én - a cukorbetegség egyre növekvő problémájának hangsúlyozására ajánlotta.

A szervezet többek között ilyen kreatív kampányvideóval rukkolt elő a mai napra, amelyben azt hirdeti, hogy egészséges táplálkozással, mozgással, szűréseken való rendszeres részvétellel, illetve az orvosi előírások betartásával felvehetjük a kesztyűt a cukorbetegséggel:

Napjainkban 422 millió felnőtt küzd világszerte a cukorbetegséggel és ez a szám WHO szerint a következő 20 évben valószínűleg

megduplázódik!

Az érintettek nagy része egyébként a fejlődő országokban él, a betegség kialakulásában közrejátszó faktorok között pedig a túlsúly és az elhízás is szerepel.

A diabéteszről kiadott legfrissebb jelentésében a WHO a betegség megelőzésének és kezelésének fellépése iránti egyre sürgetőbb igényt emeli ki.

Az idei egészségügyi világnapot, amolyan Kardamom módra, ma reggel az alábbi vitamindús, a zöld teának köszönhetően igazán ébresztő smoothie-val ünnepeltem. Végre itt a friss hazai spenót, amit reggel és este párolt, sült vagy épp – ahogy az ábra is mutatja – cseppfolyós állapotban nem győzök magamévá tenni. A kurkuma emésztést támogató hatását pedig nem lehet elégszer ismételni.

Zöld teás-kurkumás smoothie. Fotó: Kardamom
Zöld teás-kurkumás smoothie. Fotó: Kardamom

Zöld teás-kurkumás smoothie

Hozzávalók:

  • ½ teáskanál matcha zöld tea por
  • ½ teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 közepes banán
  • ½ kisebb avokádó
  • 1 bögre friss spenótlevél
  • 1 bögre mandulatej vagy zabtej
  • 1 teáskanálnyi édesítő (juharszirup vagy méz)

Csak turmixoljuk össze a hozzávalókat és már élvezhetjük is a vitaminbombát.

A két legfontosabb összetevő: zöld tea és kurkuma. Fotó: Kardamom
A két legfontosabb összetevő: zöld tea és kurkuma. Fotó: Kardamom
Zöld teás-kurkumás smoothie. Fotó: Kardamom
Zöld teás-kurkumás smoothie. Fotó: Kardamom

Egészségetekre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik