Élet-Stílus

Egy Instagram-fiók, ami nem kertel, ha kalóriákról van szó

Calorie Brands névre keresztelt Instagram-fiók szerzőpárosa egészen egyedi módon gondolta újra a közkedvelt élelmiszerek csomagolását, hogy ezáltal is felhívják a figyelmet a tudatos táplálkozás fontosságára. Fotóikon az Oreo keksz papírját, a KFC csirkeszárnyas dobozát, a Nutella vagy a Heineken üvegét a megszokott logók helyett kalóriák díszítik.

Orange is the new… #caloriebrands #minutemaid #design #instafood #calories #fitforsummer

caloriebrands (@caloriebrands) által közzétett fénykép,

Az egy hét leforgása alatt 104 ezer követőt vonzó fiók ismertetője beszédes:

 Így kellene kinéznie a címkéknek, hogy segíthessenek neked elérni a bikiniszezonra kitűzött céljaidat.”

Íme, néhány további kreatív fotó a gyűjteményből:

Galéria

Az alapítók, a madridi Rodrigo Batista és a firenzei Alessia Mordini marketinget tanulnak és Londonban töltött gyakornoki időszakuk során dolgozták ki a projektet.

Speciális problémának tartjuk a témát, ezért fókuszáltunk erre. Valójában senki nem tudja, hány kalóriát rejtenek ezek a termékek. A sok-sok szám között kisméretű betűtípusokkal a gyártók mindig csak azt tüntetik fel, hogy egy adagban mennyi kalória van.”

nyilatkozta Batista.

Ha mostanában te is élénkebben figyeled a kalóriákat a csomagoláson,

van egy desszerttippem, aminek különösen örülni fogsz:

Vaníliás-gyömbéres ananász. Fotó: Kardamom
Vaníliás-gyömbéres ananász. Fotó: Kardamom

Nemcsak a bikiniszezon egyik favoritja lehet ez az abszolút természetes nassolnivaló, a nyáresti grillpartikon is népszerű leszel vele.

Tetőző barackszezon ide, lecsengő cseresznyehetek oda, a hétvégén óriási ananászokra leltem a Vásárcsarnokban, és nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki az alábbi receptet. Megérte. ♥

Ananászok. Fotó: Kardamom
Ananászok. Fotó: Kardamom

Vaníliás-gyömbéres grillezett ananász

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb, érett ananász
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál kókuszvirágcukor vagy méz
  • egy csipetnyi cayenne bors
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • friss menta a tálaláshoz

1. Tisztítsd meg az ananász a héjától, hosszában vágd 4 egyenlő részre, ezután pedig szeleteld fel.

2. Helyezd az ananászszeleteket a grillrácsra és kb. 6-7 percig süsd mindkét oldalán.

3. Egy kisebb tálban keverd össze a vaníliakivonatot, a gyömbért, a cukrot (vagy mézet), a borsot és az olajat, majd finoman kend meg vele az ananászgerezdek széleit. További 5-6 percig, illetve addig süsd őket, amíg kellően barnák lesznek.

4. Vedd le őket a rácsról és tálald friss mentalevelekkel. Mindenképp frissen, melegen érdemes fogyasztani.

Vaníliás-gyömbéres ananász. Fotó: Kardamom
Vaníliás-gyömbéres ananász. Fotó: Kardamom

Jó étvágyat!

(Az eredeti recept forrása: www.cooking.nytimes.com.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik