Kardamom

Csokoládé köntösbe bújt zöld smoothie

Ki tudja, hogy melyik az a gyümölcs...
  • amelyből – a (FAO) adatai szerint – pl. 2013-ban világszerte összesen kb. 107 millió (!) tonnányit termeltek és ebből a legtöbbet Ázsiában (ezen belül is Indiában),
  • amelyből évente személyenként átlagosan 12 kg-ot fogyasztunk,
  • amelynek közel 1000 (!) változata létezik,
  • amely a rizs, a búza és a kukorica után a 4. legfontosabb ún. „alapvető élelmiszer” („staple food”) a világon (mielőtt lebecsülnénk jelentőségét),
  • amely összexportjának több, mint 50%-át csupán négy állam: Ecuador, Belgium, Kolumbia és Costa Rica adja, és nem utolsósorban
  • amelyet bár nem kifejezetten kalóriaszegény mannaként tartanak nyilván, krémes állaga (és B-vitamin, kálium-, magnézium-, foszfor-, illetve rosttartalma) miatt mégis számos Kardamom-smoothie-nak alapját képezi?

A helyes válaszra az alábbi receptben leltek:

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb banán
  • 1 bögre mandulatej
  • 1 bögre spenót
  • 1 ek. kakaó
  • 2 nagyobb szem datolya
  • 1 maréknyi jégkocka
Csokis zöld smoothie
Csokis zöld smoothie. Fotó: Kardamom

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.