Kardamom

Kókuszos-áfonyás superfood reggeli

Sümegh Réka
Sümegh Réka

2016. 02. 19. 11:35

Jóllehet, több kalória van ebben a pohárban, mint néhány szelet puffasztott rizsben, viszont annál egészségesebb, finomabb és táplálóbb is! Elkanalazgatása után szárnyra kapunk a munkában vagy csak úgy suhanni fogunk a futópadon.

Mielőtt rávetnénk magunkat a mesés ízekre, (már csak a chia mag „kibontakozása” miatt is) érdemes néhány órára (vagy egy éjszakára) a hűtőben pihentetni ezt az egyébként villámgyorsan, mindössze 3 perc alatt összekeverhető pudingot.

Kókuszos-áfonyás superfood reggeli. Fotó: Kardamom

Ezzel a lendülettel egyébként a diót is némi „varázslatnak” vetettem alá az éjszaka során: az olajos magvak “superfood” jellegét nem lehet elégszer ismételni, és arról is egyre többet írnak, hogy a bennük lévő vitaminok, ásványi anyagok jobb beépülése, illetve a még könnyebb emészthetőség érdekében érdemes rövid időre sós vízben áztatni, majd alaposan átöblíteni őket a felhasználás előtt. A dió isteni így, teljesen visszaadja a frissen feltört, zsenge termés ízét. A jobb alsó kép levendulaszálának bal oldalán az áztatás előtti, jobb oldalán pedig az ezt követő állapot látható.

 

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 1/2 ek. chia mag
  • 1 1/4 bögre kókusztej
  • 1 1/2 ek. kókuszpehely
  • 1 ek. méz
  • 1 bögre áfonya
  • dió
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.