Élet-Stílus

Hibiszkusztea forralt boros fűszerezéssel

A babona szerint újévkor tilos szemetet kivinni a házból, tilos mosni, teregetni, ilyenkor nem jó kölcsönadni, nem mindegy, hogy férfi vagy női vendégünk érkezik és így tovább...Az alábbi ötlettel néhány hete találkoztam, és úgy döntöttem, idén új „házi” hagyományt vezetek be.

10624869_521097301381465_5371314370266411207_n

Valójában már a december végi szülinapom másnapján kijelöltem egy csinos kis üveget a konyhában, ahova napról napra, amikor eszembe jut, beledobálom a kis cetliket, amire csak egy-egy sorban, nagyon röviden felírom, hogy aznap milyen jó dolog történt velem.  Narcisztikus hozzáállás vagy sem, én általában a születésnapomon szoktam számot vetni az elmúlt egy évemről, és ha úgy tetszik „fogadalmakat” tenni, hogy mit szeretnék megvalósítani addigra, amire megint egy évvel idősebb leszek.

Az a tapasztalatom ugyanis, hogy amit január 1-jén fogadnak meg az emberek, azt általában nagyon elenyésző mértékben tartják is meg később,mintha az év bármelyik másik napja alkalmasabb lenne az effajta elköteleződésre, csak valahogy az új esztendő első napja nem ágyazza meg azt a kitartást, persze, tisztelet a kivételnek. Szóval úgy 10 napja kezd szépen alakulni a kis üveg, és jaj, alig várom, hogy majd az év végén egy pohár forralt bor vagy szülinapi pezsgő mellett bontogassam a papírokat és szemezgessek az élményekből.

Annak, aki viszont a szilveszter este vagy úgy egyébként az elmúlt napok, hetek után egyelőre inkább alkoholmentes szívmelegítőkről olvasna, hadd ajánljam gyorsan figyelmébe az alábbi, elképesztően finom és különleges teát.

10354723_10207557099901819_2554872611549572064_n
Hibiszkusztea. Fotó: Kardamom

 

Hibiszkuszvirág az alapja (ez bármelyik gyógynövény-/bioboltban kapható), kevertem hozzá kardamomot, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, vörösáfonyát, borsot és azontúl, hogy kellemes, fűszeres forralt bor illat tölti most be a lakást (bárcsak át tudnám adni), az íze is nagyon izgalmas, egyáltalán nem kiált mézért vagy bármilyen édesítőszerért.

1538637_10207557100181826_3671731122891884227_n
Hibiszkusz és fűszerek. Fotó: Kardamom

1173605_10207557100541835_8027327605443255562_n
Hibiszkuszvirág. Fotó: Kardamom

Hozzávalók:

  • hibiszkuszvirág
  • zöld kardamom
  • fahéjdarabok
  • szegfűszeg
  • szárított gyömbér
  • egész borsszemek
  • aszalt vörösáfonya

 

(Forrás: http://naturalfitfoodie.com/mulled-hibiscus-tea/)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik