Élet-Stílus

Vöröslencsés zabfasírt

Wannabe Chef receptjéhez nem szükséges hosszabb magyarázatot fűzni: salátához, buciba vagy csak úgy magában ~ ez a vöröslencsés zabfasírt egyszerűen mindenhogy pompás. A ropogós, mindig tökéletes ciabatta egyenesen Jacques Liszt - Misi a pék kemencéjéből érkezett.

Hozzávalók (kb. 15 közepes méretű vöröslencse-fasírthoz ):

  • 200 gr vöröslencse
  • 40 gr zabpehely
  • 1/2 apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd felaprított fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 1 csokor friss (felaprított) petrezselyem
  • 1 tk. paprika
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 5 ek. zsemlemorzsa
  • só, bors, őrölt köménymag
image2
Vöröslencsés zabfasírt. Fotó: Kardamom

Miután megfőztük a vöröslencsét, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezalatt egy nagyobb tálban a botmixerrel nagyon alaposan összedolgozzuk a zabpelyhet a vöröshagymával, fokhagymával, olívaolajjal, paradicsompürével, petrezselyemmel és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a lencsét is, és tovább aprítjuk-keverjük a masszát. Végül belekeverjük a zsemlemorzsát, és a tálat fél órára a hűtőbe tesszük.

Innentől már csak annyi van hátra, hogy a kezeinkkel megformázott kis pogácsákat ki- vagy megsüssük: az eredeti recept szerint a 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sülnek, én ezúttal ugyanakkor kis olajon, serpenyőben készítettem el őket, amihez kb. 5-7 percre volt szükségem. Természetesen mindkét esetben fordítsuk meg a pogácsákat félúton, hogy minden oldaluk egyenletesen piruljon meg.

A buciba aztán jöhet minden földi jó. A paradicsompüré annyira megihletett, hogy a konzervben maradt adaghoz kevertem némi olívaolajat, friss bazsalikomot, babérlevelet és fokhagymát, illetve pici borsot és lassú tűzön pikáns paradicsomszósszá alakítottam (miután elkészült, a babérlevelet kivettem belőle).

Saláta, sajt, zöldségek – innentől csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mivel töltjük meg a szendvicseket.

Jó étvágyat!

 

(Forrás: http://wannabechef.cafeblog.hu/)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik