Élet-Stílus

A teniszcsillag is tudja, hogy az egészséges táplálkozásba megéri fektetni

Novak Djokovic jól ismeri az egészséges táplálkozás és étrend fontosságát.

A világelső szerb teniszező a teljesítményében és a fittségében hatalmas változást tapasztalt, miután annak idején Dr. Igor Cetojevic szerb táplálkozási szakértő javaslatára glutén- és tejtermékmentes étrendre váltott. Sőt, a témában később könyvet is piacra dobott.

Így talán nem is olyan meglepő, hogy teniszcsillag és felesége, nemrégiben úgy döntöttek, vegán éttermet nyitnak, amely, ahogy fogalmaztak, mindkettejük egészséges ételek iránti szenvedélyének megtestesülése.

Djoko. Fotó: novakdjokovic.com
Novak Djokovic. Fotó: novakdjokovic.com

Az Eqvita névre keresztelt étterem Monte Carlóban található és a két héttel ezelőtti zártkörű megnyitóján nem kisebb teniszsztárok vettek részt, mint Andy Murray, Grigor Dimitrov, Fabio Fognini vagy Tomas Berdych.

Fotó: Facebook/Novak Djokovic
Fotó: Eqvita Restaurant/Twitter

Djokovic, aki nemrégiben harmadszorra nyerte el a rangos Laureus-díjat, így osztotta meg izgatottságát rajongóival a Facebookon:

Juhééé!!!! Megcsináltuk! Nekünk van a legcsodálatosabb csapatunk, akik segítettek minket abban, hogy ez az este létrejöjjön. A feleségem és én az egészséges ételek iránti szenvedélyünket egy étterem, az Eqvita koncepciójává alakítottuk, amelyet terveink szerint néhány héten belül megnyitunk. Ma este az izgatottságunkat a családunkkal, barátainkkal és a kollégáinkkal osztjuk meg, néhány héten belül pedig benneteket is meghívunk, hogy csatlakozzatok hozzánk itt, Monacóban.”

Fotó: Facebook/Novak Djokovic
Fotó: Facebook/Novak Djokovic

Az étteremben vegán, azaz kizárólag növényi alapú fogásokat és frissen facsart turmixokat szolgálnak majd fel, de a menüt egyelőre még titok övezi.

Djokovic úgy nyilatkozott az Eqvitáról, hogy az több, mint egy étterem számára:

“Ez egy koncepció. Egy történet. Pontosabban, egy szerelmi történet. Nagyon is személyes, hiszen az én Jelenámmal osztom meg.”

Fotó: Facebook/Novak Djokovic
Fotó: Facebook/Novak Djokovic

Monte Carlóba mostanában nem készülök, aki viszont arra jár, és teszteli az éttermet, mindenképp küldje meg a tapasztalatait. Hajrá Djoko!

https://www.youtube.com/watch?v=2Qk1oCnlBG0

(Forrás: https://www.clearlyveg.com/blog/2016/04/15/tennis-champion-novak-djokovics-vegan-restaurant-opening-soon)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik