Élet-Stílus

Egy kísérletező kedvű anyuka útja a konyhától Európa egyik vezető energiaszelet-gyártójává válásáig

Gondoltam, megosztok veletek egy kisebb sikertörténetet a biotermékek piacáról és a közeli Bulgáriából.

A legkülönfélébb ízű (csipkebogyó, chia mag, kókusz, gyömbér, vanília, édesgyökér, goji bogyó, chili, stb.) vegán és 100%-ban organikus alapanyagokból készülő, glutén-, tej-, szója-, hozzáadott cukor- és tartósítószer nélküli Roo’bar energiaszeletekkel bizonyára már sokan találkozhattatok a hazai bioboltok polcain is.

Fotó: //www.riusec-sports.com/
Fotó: http://www.riusec-sports.com/

Azt viszont lehet, hogy kevesebben tudjátok, hogy a mára 4 kontinensen 46 országban jelenlévő és az organikus, nyers energiaszeletek piacán havi egymillió eladott termékükkel Európában piacvezető Roo Brands cég csak 2012-ben indult hódító útjára, mégpedig egy bolgár anyuka, Anita Klasanova konyhájából.

2010-ben a gyermekeinek szeretett volna egészséges, mindenféle adalékanyagoktól mentes és az iskolába is könnyen magukkal vihető nassolnivalót kifejleszteni,majd a kicsiken kívül egyre több felnőtt is a csodájára járt az egyszerű, mégis finom energiabombának. Hogy az egyre nagyobb vásárlói érdeklődéssel lépést tudjanak tartani, Anita és férje, Kalin előbb bioboltjukban kezdték árusítani a finomságot, majd nem sokkal később együttműködésre léptek Bulgária legnagyobb organikus ételeket, alapanyagokat forgalmazó cégének alapítójával, Yani Dragovval és megszületett a Roo’bar brand.

A szintén Yani Dragov nevéhez köthető Dragon Superfoods pedig egy 2008-ban indult bolgár vállalkozás, amely bár a gyártást továbbra is Bulgáriában szervezi, mára 3 kontinensen, 26 országban van jelen. Alapvetően superfoodokra (magvak, bogyók, olajok, etc.) specializálódtak, de sok más egészséges étel mellett 100%-ban organikus fehérjeporokat és különféle, kizárólag természetes összetevőket (matcha, csalán, baobab, kakaó, spirulina, stb.) tartalmazó étrendkiegészítőt is piacra dobtak.

A Roo’bar és a Dragon Superfoods is képviseltette magát a londoni Natural & Organic Products Europe kiállításon, mondanom sem kell, hogy mekkora sürgés-forgás volt a pultjuk előtt. A cégek képviselőinek segítőkészsége, kedvessége pedig magasan a legemlékezetesebbek közé emelte a standjukat.

A Dragon Superfoods a legújabb, energetizáló hatású, vitaminnal és ásványi anyagokkal teli smoothie-poraikat ugyan csak most kezdik majd bevezetni a piacra, a vásárra már többfélét is hoztak belőle.

Pure Spirit. Fotó: Kardamom
A Dragon Superfoods standjának egy szelete a legújabb smothie-porokkal. Fotó: Kardamom

Gondoltam, ha már úgyis tisztítókúrát tartok, hozok haza egy dobozzal a szervezet méregtelenítését elősegítő változatból.

Különösen azoknak áldásos ez a termék, akiknek a reggeli rohanásban nemhogy egy egészségesebb müzlitál vagy zöldséges szendvics, de még egy gyümölcspucolással járó smoothie elkészítése sem fér bele az idejükbe.

Ebben az esetben

  • a por mellett
  • elég csak a turmixgépbe önteni egy kis rizs-, mandula-, zab- vagy bármilyen más növényi tejet,
  • esetleg hozzáadni egy banánt, és már kész is a vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli napindító nedű.

Mint ez itt, ma reggelről:

Pure Spirit por. Fotó: Kardamom
Pure Spirit por. Fotó: Kardamom

A Pure Spirit névre keresztelt, tisztító hatású smoothie por például az alábbi hozzávalókat tartalmazza: 25% spirulina alga por, 25% chlorella alga por, 25% árpapor, 25% búzafű por. Mindegyik összetevő ellenőrzött organikus gazdálkodásból származik.

Ma reggel különösen megörültem a konyhafiókban lapuló kis tasakoknak, ugyanis nagy késésben voltam. Olyannyira megszerettem, hogy alig várom, hogy nemsokára itthon is lehessen majd kapni. :-) Addig is igyekszem minél több hasonlóan egészséges, színes-ízes smoothie-val megörvendeztetni benneteket.

Pure Spirit por. Fotó: Kardamom
Pure Spirit por. Fotó: Kardamom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik